
Fito-płyn do płukania jamy ustnej
Opis
Świeży oddech i zdrowe dziąsła!
Pojemność: 250 ml
Jak często sięgasz po przekąskę? Jak często spożywasz pełnowartościowe posiłki? Po każdym posiłku między zębami pozostają mikroskopijne resztki jedzenia (możesz ich nie widzieć, ale są tam na pewno), a w jamie ustnej zaczynają mnożyć się bakterie chorobotwórcze. W rezultacie pojawia się nieprzyjemny zapach z ust, okresowe stany zapalne dziąseł i próchnica.
Wszystkiemu można zapobiec jednym prostym działaniem — należy regularnie stosować płyn do płukania jamy ustnej Dr. Taiga. Dzięki składnikom aktywnym płyn pomoże Ci zachować świeży oddech przez cały dzień i zapobiec powstawaniu problemów z zębami i dziąsłami.
Płyn do płukania jamy ustnej Dr. Taiga to:
- profilaktyka próchnicy i parodontozy;
- walka z bakteriami i nieprzyjemnym zapachem;
- zdrowe dziąsła i świeży oddech na długo.
Składniki aktywne fito-płynu do płukania jamy ustnej:
- Wyciąg z wiciokrzewu przywraca równowagę naturalnej flory bakteryjnej w jamie ustnej.
- Wyciąg z wierzbówki hamuje namnażanie się bakterii i likwiduje stany zapalne
- Olejek z orzecha cedrowego ma działanie przeciwbakteryjne
- Mentol – odświeża oddech
Płyn do płukania jamy ustnej nie zawiera alkoholu, chloroheksydyny, parabenów i sls.
Produkt należy do linii kosmetyków Dr. Taiga. W tajdze można odnaleźć naprawdę wyjątkowe rośliny, które mają ogromną moc leczniczą. Wybraliśmy najlepsze z nich i stworzyliśmy serię kosmetyków do higieny jamy ustnej, które będą dbać o Twój śnieżnobiały uśmiech i zdrowe dziąsła.
Zastosowanie:
- Jamę ustną należy płukać przez 30 sekund dwa razy dziennie po umyciu zębów.
- Nie połykać.
O produkcie
Składniki aktywne | Wiciokrzew, Wierzbówka kiprzycka, Jałowiec, Mentol |
Skład INCI | Aqua, Sorbitol, PEG-40 Hydrogenated Castor OH, Citric Acid, Aroma, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Pinus Sibirica Seed 011, Lonicera Caprifolium Flower Extract, Lonicera Japonica Flower Extract, lmidazolidinyl Urea, Menthol, |
INCI (2) | Potassium Sorbate, Sodium Saccharin. |